Skip Navigation LinksIn praktijk > Case

In praktijk

Nuenen Veilt Kunst

19 augustus 2010

Met veel plezier hebben wij onlangs het project 'Nuenen Veilt Kunst' in samenwerking met Art Dumay afgerond. Hieronder vertelt Melanie Dumay over haar ervaringen tijdens het project.

"Bij het aangaan van een prachtig project in onze kunsthandel, was het enige struikelblok in die opdracht de realisatie van de site. Inhoudelijk konden wij het geheel vormgeven, echter technisch niet. Vanuit de Gemeente Nuenen hebben wij, als kunsthandel, de opdracht gekregen om de collectie kunstwerken die in bezit zijn van de Gemeente Nuenen te gaan indiceren en categoriseren. In eerste instantie. Het gaat daarbij om de kunstwerken die in de jaren 60, 70 en 80 zijn verworven binnen de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR regeling). Vele werken hebben wij getaxeerd, beschreven in protocollen en indicaties gegeven. In tweede instantie ontstond het idee om de werken op te splitsen in een kerncollectie en een af te stoten collectie. In september 2010 zal een deel van de kunstcollectie verkocht gaan worden middels een veiling en openbare verkoop. Het gaat hierbij om 200 van de 400 werken." (www.nuenenveiltkunst.nl)

"Om dit project te realiseren, was het de bedoeling om alle werken (400 stuks) te documenteren in een structuur die logisch was, vindbaar op allerlei niveaus en zoekmogelijkheden en presentabel voor de buitenwereld daar waar het om te verkopen werken ging. Onze protocollen en databases bestonden uit enorme Excel bestanden per schilderij. Na kennismaking met Chris van Beem van Niolite, die namens de Gemeente Nuenen meerdere projecten uitvoert, waren we ervan overtuigd dat deze site niet alleen werkbaar was voor interne archivering en naslagwerk, maar ook een functie kon krijgen als marketinginstrument voor wat betreft de veiling. En dat binnen een zeer strakke deadline. Chris heeft letterlijk de balast van onze schouders gehaald. Wij konden ons daarom focussen op de inhoud van de kunstwerken, onze core business. Het in handen geven van alle bestanden en de briefing over het doel en de inzet van de site www.nuenenveiltkunst.nl. Ook vormgevingstechnisch zijn zij aan de slag gegaan. Op de achtergrond konden wij de werken invoeren op basis van een door hen ontwikkelde, gebruiksvriendelijke, invoertoepassing. De site is geweldig geworden en dat binnen de tijdsspanne die we hadden. Ik heb Chris leren kennen als zeer ambitieus, gedreven en met een service waar menigeen nog een voorbeeld aan kan nemen. Juist in deze tijden onderscheidt dat van de rest. Ook het team van Niolite hebben met man en macht gewerkt aan deze site en aan de oplevering, die overigens een paar dagen eerder was dan afgesproken. Elke vorm van communicatie met Chris of een collega uit zich in een resultaatgerichte oplossing en directe uitvoering van onze wens cq vraag. Wij zijn als kunsthandel blij Niolite te hebben leren kennen. Voor ons bedrijf zien we diverse mogelijkheden in de toekomst om onze collectie kunstwerken en schilderijen ten behoeve van de kunstuitleen voor bedrijven beter in te zetten voor particulieren en bedrijven. Onze samenwerking geeft mooie uitdagingen voor de toekomst, ook ten aanzien van collecties kunstwerken van de BKR regeling!"

 Logo Art Dumay  Logo Nuenen veilt kunst

Melanie Dumay
ART DUMAY Kunsthandel & Restauratieatelier - Galerie & Lijstenatelier Foederer
Tevens taxaties en lezingen

Boordseweg 2a - Parkstraat 3f
5671 AS - 5671 GD Nuenen
T 040-2845208- T 040-2838117
E info@artdumay.nl
W www.artdumay.nl

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark